Un poderoso tornado arrasó el campo rumano el martes, lanzando un autobús lleno de pasajeros a 30 pies de la carretera, volcándolo e hiriendo a siete personas en el proceso.

El feroz torbellino amenazó el área cerca de la ciudad de Calarasi, a 51 millas al este de Bucarest, destruyendo alrededor de 10 casas y demoliendo edificios de granjas. Testigos atónitos asombrados lograron capturar el poder aterrador del tornado desde cerca.

Eeeee frumos de Paște… un ou vopsit, un cozonac, un miel, o tornadă… de-astea…Deci am fost la ai mei la Galați de Paște. Azi am plecat înapoi spre București. Trecusem de Slobozia și ne apropiam de intrarea pe autostradă când ne-am dat seama că ne îndreptam direct spre o furtună serioasă. Cerul în față era negru. A început cu fulgere și o porție sănătoasă de grindină. Câteva mașini s-au oprit pe singurul loc pe dreapta unde se putea opri pe o rază de f mulți km. Atunci am văzut prima dată ceva ciudat în dreapta. Era ca un fel de nor alb coborât din cer și de la pământ se ridica ceva în sus. Nu mai văzusem în viața mea așa ceva, deci probabil creierului meu i-a luat ceva să computeze. A fost ca atunci când am dat prima dată nas în nas cu ursul în pădure:- Ăăăă, ce-i aia?O tornadă. Am văzut-o cum s-a format în câteva clipe. Cele două părți distincte s-au unit în timp ce noi ne apropiam. Am dat să înregistrez cu telefonul, am filmat tot, se învârtea ca în filme și nu ne venea a crede ochilor. Am filmat până când am trecut de ea, după care, când am vrut să opresc filmarea, mi-am dat seama că pusesem pauză din greșeală după primele 3 secunde. Cel mai mare fail ever 😅😅😅😅 Noroc cu camera din bord, care, din fericire, mergea. Doar cu jumătate de oră în urmă îi dădusem drumul, când văzusem primul fulger și realizasem că nu funcționase de la Galați până acolo.5 minute dacă ajungem în punctul ăla mai devreme sau mai târziu… nu cred că o mai vedeam.Filmarea este la viteza reală, nu am pus pe fast forward. Ora camerei e cu o oră în urmă. Era de fapt în jur de 17:30.#tornado #tornada

Опубликовано Alexandra Pușcașu Вторник, 30 апреля 2019 г.

Опубликовано Mircea Surcel Вторник, 30 апреля 2019 г.

Fuente